Wednesday, 1 June 2011

Senarai Resort/Hotel Berhantu

Antara list2 resort/hotel berhantu yang ade kat malaysia. Tapi aku percaya ade banyak lagi. Kalau ade2 sape yang tau, pesan2 n ingat2kan lah kat kawan2.


JOHOR
(Johor Bahru)
M-Suite

(Desaru)
Sebana


KEDAH
(Alor Star)
Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
Swiss Inn
SP INN
Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
Marina Cove Resort
KONDO ISTANA
Resort Kampung Tok Senik
Aseania Hotel


KELANTAN
(KotaBaharu)
Hotel Perdana


KUALA LUMPUR
Hotel Crystal Crown
Maya Hotel
Hotel Grand
Mandarin Oriental hotel, KLCC
Istana Hotel
Hotel corus


MELAKA
Ancasa Hotel (tingkat 5)
Shah's Beach Resort
Mahkota Hotel (Tingkat 11)
Riviera Bay Resort (no. 219)
A Famosa Resort (238)


NEGERI SEMBILAN
(Port Dickson)
Ancasa

PD Marina Beach ResortIlham Beach Resort
Guoman resot
Palm Spring resort
Le Paris Costa Rica (bilik no 517)


PAHANG
(Kuantan)
Hotel Swiss Garden
Impiana Hotel, Cherating

(Cameron Highland)
Heritage Hotel tngkat 4
Equatorial ,Cameron Highland(no.809)

(Genting Highlands)
First World Hotel (tgkt 13)


PENANG
Sheraton
Hotel Copthorne
Rasa Sayang
The Northam
E&O Hotel
Crown Prince
Sunway Hotel Georgetown


PERAK
(Lumut)
Damai swiss garden
Marina Cove Resort, Lumut
Bkt Merah Laketown Resort


SABAH
Datai n Andaman
Sibu Island Resort
Renaissance Hotel (no.107)


SARAWAK
(Kuching)
Hilton Kuching
Resort Damai Beach
Holiday Inn
Crown Riverside Kuching


TERENGGANU
(Kijal)
Awana Kijal

9 comments:

  1. Mana Dapat Data2 nih ye?

    ReplyDelete
  2. Aq stay pd world marina sebulan..chilled jewk..tiap2 malam kjuar lek lewat, xde benda pown

    ReplyDelete
  3. guoman hotel kat pd tu mmg ade momok sbb aku kje sne dlu..kwn aku pmpuan kne rasuk btl2 kat sblh BUTCHER ROOM..tok senik resort kat lngkawi aku sndiri prnh kne..takut aku...

    ReplyDelete
  4. Kat pd marina aku penah gak tidur situ, Alhamdulillah tak ade apa2 jadi..tapi memang dah byk kali dgr org cite kat situ ade..lgpon tgk la building tu, dah mcm bangunan kene tinggal je..

    ReplyDelete
  5. Awal bulanni tinggal 3h2m di tingkat4 heritage hotel cameron highlands...tiap2 mlm keluar dan blk kebilik jam 1hingga 2 pagi.....tak de apa-apa pon....

    ReplyDelete
  6. Salam...sori la..ni kira nk mncelah skit citer hotel berhantu ni..last year..bln feb..aku dgn fmly g brcuti d slh 1 resort d PD.2 bln sblm brcuti..kitorg booking apartmnt kt Ancasa Beach Resort..yg sedapnye..booking bilik mngadap laut..2nd floor reservation..tp hari kami smpi..selamba derk jer diorg ckp bilik pnuh..n ape lg aku mngamuk ler..2 bln booking..tetiba d lyn cmni..diorg suka suki nk tutup kesalahan...bg kitorg bilik d tingkat 9..bilik no 14..ht rse bengkerk jer..nk tak nk...tima jgk ler..msuk jer apartmnt tu..mcm ade bnda yg tak kne..bilik tu mmg nmpk kemas..tp...jeng..jeng..jeng...mcm dh lme tak de org huni..brhabuk..klu nk kira selesa..mmg selesa..ruang tamu besar..dapur besar..bilik tidor..ok2 je..balkoni besar tp agak kotor..spt dh lme tak d pedulikn..mlm prtama mnginap di situ..everything was ok...bt the 2nd nite..jeng..jeng..jeng.....my hubby tetiba je rse tak sihat..after dinner. .dia trus nk tdo..pd tgh2 mlm...aku bgn utk ke toilet..wkt tu jam kul 2 pagi..suddenly..aku bleh plak trdgr bunyi helai kertas seakan2 kertas surat kabar yg diselak2 spt ade org yg sdg membacanya..bunyi tu dtg dri ruang meja mkn d luar bilik tdor kami..aku tak berani la nk mnjenguk kluar...nak mati????? Keesokkn harinya seblm kami check out..aku citerkn hal ini pd hubby..dia pn ade pngalamannya pd mlm yg sama..wlupn ketika itu dia demam..tp dia rasa spt ade sesuatu yg brdiri disebelah tmpt tdornya..sdg memerhtiknnye..wkt itu hubby mmg dlm keadaan sedar..ank2ku hgk mnceritakn pnglman mereka...tp....cukup la setakat cerita aku dan hubby jer...seram x?? Esoknye..wkt check out..aku directly bgtau kt budak yg jge kaunter..suh cari ustaz..cz apartmnt tngkt 9..bilik 14..ADE HANTU..pucat ko muka budak tuuuuuuu....ngeh2..ni citer betul ekkkkkk..bkn nk burukkn sesiapa

    ReplyDelete
  7. Hotel perdana kota baru, bilik 316. Baru2 ini suami sy kena....sebelum tu kawan dia kena. Siap ada video kedengaran bunyi org tolak troli. Menurut kata ibu mertua yg berasal dari kb, hotel ini dlu bekas hospital.

    ReplyDelete
  8. Mahkota Hotel tinggal 11. Saya sekeluarga juga pernah mengalami sendiri gangguan berkenaan.

    ReplyDelete
  9. Sy kje ancasa hotel PD mne ade bilik no 14. Bilik smpai no 8 je

    ReplyDelete