Wednesday, 1 June 2011

Senarai Resort/Hotel Berhantu

Antara list2 resort/hotel berhantu yang ade kat malaysia. Tapi aku percaya ade banyak lagi. Kalau ade2 sape yang tau, pesan2 n ingat2kan lah kat kawan2.


JOHOR
(Johor Bahru)
M-Suite

(Desaru)
Sebana


KEDAH
(Alor Star)
Hotel Grand Continental

(Sungai Petani)
Swiss Inn
SP INN
Hotel Cinta Sayang

(Langkawi)
Marina Cove Resort
KONDO ISTANA
Resort Kampung Tok Senik
Aseania Hotel


KELANTAN
(KotaBaharu)
Hotel Perdana


KUALA LUMPUR
Hotel Crystal Crown
Maya Hotel
Hotel Grand
Mandarin Oriental hotel, KLCC
Istana Hotel
Hotel corus


MELAKA
Ancasa Hotel (tingkat 5)
Shah's Beach Resort
Mahkota Hotel (Tingkat 11)
Riviera Bay Resort (no. 219)
A Famosa Resort (238)


NEGERI SEMBILAN
(Port Dickson)
Ancasa

PD Marina Beach ResortIlham Beach Resort
Guoman resot
Palm Spring resort
Le Paris Costa Rica (bilik no 517)


PAHANG
(Kuantan)
Hotel Swiss Garden
Impiana Hotel, Cherating

(Cameron Highland)
Heritage Hotel tngkat 4
Equatorial ,Cameron Highland(no.809)

(Genting Highlands)
First World Hotel (tgkt 13)


PENANG
Sheraton
Hotel Copthorne
Rasa Sayang
The Northam
E&O Hotel
Crown Prince
Sunway Hotel Georgetown


PERAK
(Lumut)
Damai swiss garden
Marina Cove Resort, Lumut
Bkt Merah Laketown Resort


SABAH
Datai n Andaman
Sibu Island Resort
Renaissance Hotel (no.107)


SARAWAK
(Kuching)
Hilton Kuching
Resort Damai Beach
Holiday Inn
Crown Riverside Kuching


TERENGGANU
(Kijal)
Awana Kijal

32 comments:

  1. Aq stay pd world marina sebulan..chilled jewk..tiap2 malam kjuar lek lewat, xde benda pown

    ReplyDelete
  2. guoman hotel kat pd tu mmg ade momok sbb aku kje sne dlu..kwn aku pmpuan kne rasuk btl2 kat sblh BUTCHER ROOM..tok senik resort kat lngkawi aku sndiri prnh kne..takut aku...

    ReplyDelete
  3. Kat pd marina aku penah gak tidur situ, Alhamdulillah tak ade apa2 jadi..tapi memang dah byk kali dgr org cite kat situ ade..lgpon tgk la building tu, dah mcm bangunan kene tinggal je..

    ReplyDelete
  4. Awal bulanni tinggal 3h2m di tingkat4 heritage hotel cameron highlands...tiap2 mlm keluar dan blk kebilik jam 1hingga 2 pagi.....tak de apa-apa pon....

    ReplyDelete
  5. Salam...sori la..ni kira nk mncelah skit citer hotel berhantu ni..last year..bln feb..aku dgn fmly g brcuti d slh 1 resort d PD.2 bln sblm brcuti..kitorg booking apartmnt kt Ancasa Beach Resort..yg sedapnye..booking bilik mngadap laut..2nd floor reservation..tp hari kami smpi..selamba derk jer diorg ckp bilik pnuh..n ape lg aku mngamuk ler..2 bln booking..tetiba d lyn cmni..diorg suka suki nk tutup kesalahan...bg kitorg bilik d tingkat 9..bilik no 14..ht rse bengkerk jer..nk tak nk...tima jgk ler..msuk jer apartmnt tu..mcm ade bnda yg tak kne..bilik tu mmg nmpk kemas..tp...jeng..jeng..jeng...mcm dh lme tak de org huni..brhabuk..klu nk kira selesa..mmg selesa..ruang tamu besar..dapur besar..bilik tidor..ok2 je..balkoni besar tp agak kotor..spt dh lme tak d pedulikn..mlm prtama mnginap di situ..everything was ok...bt the 2nd nite..jeng..jeng..jeng.....my hubby tetiba je rse tak sihat..after dinner. .dia trus nk tdo..pd tgh2 mlm...aku bgn utk ke toilet..wkt tu jam kul 2 pagi..suddenly..aku bleh plak trdgr bunyi helai kertas seakan2 kertas surat kabar yg diselak2 spt ade org yg sdg membacanya..bunyi tu dtg dri ruang meja mkn d luar bilik tdor kami..aku tak berani la nk mnjenguk kluar...nak mati????? Keesokkn harinya seblm kami check out..aku citerkn hal ini pd hubby..dia pn ade pngalamannya pd mlm yg sama..wlupn ketika itu dia demam..tp dia rasa spt ade sesuatu yg brdiri disebelah tmpt tdornya..sdg memerhtiknnye..wkt itu hubby mmg dlm keadaan sedar..ank2ku hgk mnceritakn pnglman mereka...tp....cukup la setakat cerita aku dan hubby jer...seram x?? Esoknye..wkt check out..aku directly bgtau kt budak yg jge kaunter..suh cari ustaz..cz apartmnt tngkt 9..bilik 14..ADE HANTU..pucat ko muka budak tuuuuuuu....ngeh2..ni citer betul ekkkkkk..bkn nk burukkn sesiapa

    ReplyDelete
  6. Hotel perdana kota baru, bilik 316. Baru2 ini suami sy kena....sebelum tu kawan dia kena. Siap ada video kedengaran bunyi org tolak troli. Menurut kata ibu mertua yg berasal dari kb, hotel ini dlu bekas hospital.

    ReplyDelete
  7. Mahkota Hotel tinggal 11. Saya sekeluarga juga pernah mengalami sendiri gangguan berkenaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes check in last minute la ni. Hotel lain smua full. Terpaksa stay sini. Diberinya apartment kat tingkat 11 tu. Last unit katanya. Sudahnya seawal matahari terbit pagi esoknya tu aku dah tergesa2 check out.

      Delete
  8. Sy kje ancasa hotel PD mne ade bilik no 14. Bilik smpai no 8 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. kahkah .. yeke .. sy dan family dah berapa kali check-in kt ANCASA PD tu, ok je pun .. tp nak tergelak lah, sbb yg akak tu punya cerita bilik no 14 lah apa lah, last2 sampai no 8 je .. ntah2, dia salah masok bilik kot, kihkih~

      Delete
    3. Masuk bilik hantu tu hahaha

      Delete
    4. Masuk bilik hantu tu hahaha

      Delete
  9. Hey bongok..benda x kne kat batang udung ko..ko gelak la lebar2..aku doakn ko kne klu x kt Ancasa tu..kt tmpat laen..bru la ko mati berdiri..bangangnye komen yg ko buat

    ReplyDelete
  10. Saya pernah kene kat first world...tapi x payah cerita la..nanti ada org komen x percaya pulak...so senang cite sapa terkena dia tau la kan...yg x kena tu bagus lah..

    ReplyDelete
  11. Corus amprtment 2pg smpai 4 pg main tarik2 meja kaca kaki besi tu ai mmg kuat la..mlmpau..gnting pnh kena kt lif

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Lupe tune hotel kl bekas bgunan hospital pmandu teksi bg tau stiap kli ambik plncong msty ade mgdu pasal hotel tu..kata nya dlu bkas bgunan hptal klu crik hotel jgn pilih situ..

    ReplyDelete
  14. Lupe tune hotel kl bekas bgunan hospital pmandu teksi bg tau stiap kli ambik plncong msty ade mgdu pasal hotel tu..kata nya dlu bkas bgunan hptal klu crik hotel jgn pilih situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tune Hotel Mana ye. Kat area jalan TAR tu ke?

      Delete
  15. aku pernah kena tolak dari katil di hotel grend cotinentel kedah.seram x dapat nk cerita e2 sahaja.

    ReplyDelete
  16. aku pernah kena tolak dari katil di hotel grend cotinentel kedah.seram x dapat nk cerita e2 sahaja.

    ReplyDelete
  17. Kat tune hotel memang keras...masa tidur jam 1 mcm Ada org duduk tepi katil....rase Sgt die duduk takut bowhhhh

    ReplyDelete
  18. kalo bilik hotel dh penuh tp customer mintak gak, mmg dorg akan bg bilik yg mende tu duduk (xpun dlm system tetiba je ade bilik kosong).. sbb tu bilik tu cam x penah org duduk.. nk elakkan kes camni, ade hotel yg dah taruk palang kat pintu sbb xmo bg kat customer..

    ReplyDelete
  19. 809, mmg dah terkena dok situ..tak guna punya reception..bukan dia org tsk tsu history kat situ..bayar $4++ thru agodaCom. At first arrival, bilik bau busuk, kmdn dengar bising org bertengkar & mcm mcm lagi.. kalu x sebab dah tolak visa card mmg dah balik..sabar je & ikhtiar pasang AlQuran, buat apa yg patut sbg muslim..Alhamdulillah family semua ok..dah balik vacation baru tau room 809 Copthorne Cameron listed as haunted romm..tlg war war pd kenkawan agar precaution supaya tak kena mvm aku

    ReplyDelete
  20. Aku kursus kat cititel express penang. Room mate aku hari ke 4 kena kacau, bilik yg satu lg hari ke 5. Jeng jeng takutnyee

    ReplyDelete
  21. Aku kursus kat cititel express penang. Room mate aku hari ke 4 kena kacau, bilik yg satu lg hari ke 5. Jeng jeng takutnyee

    ReplyDelete
  22. Hotel soleil kuala lumpur tingkat 15 ada perempuan rambut panjang tunggu kau depan lif, sebb kawasan tu semua bercermin.khabarnya lagi gangguan paling kuat di tingkat 18, ada seorang budak akan lari lari. pengalaman and cerita dari budak bellboy. sekian. if you dont trust it, please review and stay upper floor. 15 and above. best of luck

    ReplyDelete
  23. Ancasa Penang , tingkat paling atas . time stay sana first day kena kacau dah , malam jee mesti dgr perabot kena seret, kena alih padahal kitorang level atas skli. main ketuk2 pintu , we thought budak junior saja kacau . then biarkan je . then senyap , pastu ada lagi so kitorang decide stay kat pintu then bila pintu kena ketuk , kami buka asap . the thing is , no one there! impossible dlm 2seconds orang boleh menyorok and tak ada langsung tempat nak menyorok sebab koridor kan mmg nampak lah sampai ke hujung. second day, senior dengar bunyi perempuan mengilai. but kami tak dgr pun. yg paling creepy is aku stay dalam bilik sorang2 sbb yg lain pergi mandi. aku tutup muka dgn towel, dlm seminit aku rasa tilam katil tu mcm ada org naik. korang mesti tau kan mcm mana kalau kita merangkak atas tilam , rasa ada movement . then aku cepat2 bangun , and again no one there! Then we realised ada kubur depan tu. Then nk wonder lah, so behave

    ReplyDelete
  24. Embassy Service Apartment-Kuantan
    4th Floor..
    time maghrib - Power blackout d whole floor (Apartment & Corridor)berkali2.. lpas maintenance swith on... tksampai 1 minit blackout smula..
    Guest akn call kami di ofis (bwah) bghtu lgi masalah yg sama..
    Pernah 1 hari Hotel Manager kami sndri naik ke tgkat 4..utk ON kan mainswitch.. mcm biasa la tak sampai 1 minit benda tu akan pdamkan.. bila dh turun naik 2..3 kali, akhirnya Manager kami tu tunggu di tepi lift bersebelahan Switch room TNB..utk melihat sndri punca power blackout.. akhirnya beliau terdengar bunyi tapak kaki belari2 (seiring dgn suara knak2 ketawa)ke arah switch room TNB tersebut..Sangkakan ank guest.. apabila Manager kami telah benar2 pasti lalu beliau terus mnerpa (sergah) ke bilik (switch room)tersebut.. namun dia benar2 trkejut bila tiada seorg kanak2 pun yg kelihatan di situ..
    Masalah ini blaku sminggu 2..3kali terutama ketika low occupancy.. (kurang pengunjung/bkn musim cuti/tkda group)
    Sehingga saya berhenti dari hotel tersebut keadaan tersebut masih berlaku.

    ReplyDelete
  25. Embassy Service Apartment-Kuantan
    4th Floor..
    time maghrib - Power blackout d whole floor (Apartment & Corridor)berkali2.. lpas maintenance swith on... tksampai 1 minit blackout smula..
    Guest akn call kami di ofis (bwah) bghtu lgi masalah yg sama..
    Pernah 1 hari Hotel Manager kami sndri naik ke tgkat 4..utk ON kan mainswitch.. mcm biasa la tak sampai 1 minit benda tu akan pdamkan.. bila dh turun naik 2..3 kali, akhirnya Manager kami tu tunggu di tepi lift bersebelahan Switch room TNB..utk melihat sndri punca power blackout.. akhirnya beliau terdengar bunyi tapak kaki belari2 (seiring dgn suara knak2 ketawa)ke arah switch room TNB tersebut..Sangkakan ank guest.. apabila Manager kami telah benar2 pasti lalu beliau terus mnerpa (sergah) ke bilik (switch room)tersebut.. namun dia benar2 trkejut bila tiada seorg kanak2 pun yg kelihatan di situ..
    Masalah ini blaku sminggu 2..3kali terutama ketika low occupancy.. (kurang pengunjung/bkn musim cuti/tkda group)
    Sehingga saya berhenti dari hotel tersebut keadaan tersebut masih berlaku.

    ReplyDelete